verkiezingen in Westvoorne: voor de verliezers WP en IBW zijn de druiven zuur. Van 9-6 naar 9-6, maar dan andersom.

Tijdens de laatste raadsvergadering van dinsdag 27 maart vroeg de zittende coalitie hertelling van de stemmen aan omdat een van de zittende raadsleden tijdens de officiële telling op de verkiezingsavond had meegeteld. En dat mag niet. Kennelijk was het zittende raadslid Gelderland zo overtuigd van een klaterende overwinning door zijn zittende WP/IBW-coalitie dat hij niet ter plekke bezwaar maakte. De rest van de geschiedenis kennen de meesten van mijn lezers. De hertelling ging door met de bekende stemverhouding 9-6. Mocht de beoogde nieuwe coalitie toetreden tot de macht dan is de stemverhouding opnieuw 9-6, een vast abonnement dat de stemverhouding in Westvoorne tot in lengte van jaren in zijn greep zal houden. Alleen een gemeentelijke herindeling kan aan deze toestand een einde maken.

De blindheid voor de gevolgen van het eigen PW-beleid verrast de Mus niet. De Partij Westvoorne zou er met gestrekt been in gaan. Er moest een einde komen aan de vele besloten vergaderingen van de gemeenteraad, de vriendjespolitiek moest ophouden en het open polderlandschap moest open blijven. Wat is er van geworden? Alles ging gewoon op dezelfde voet verder. Alleen werden nu anderen getracteerd op bonussen, mits zij handenklappend mee bestuurden of aan de zijlijn stonden. Want dat mankeerde de PW, men kon niet tegen kritiek. Wie dat durfde uiten werd genadeloos afgeserveerd. Dat is hen opgebroken. Over het IBW wil de Mus het niet hebben. Die partij is niet meer dan een stamelende aanhangwagen met profiteurs en een wethouder wier ambtenaren altijd “keihard aan het werk waren”. Gelukkig maar.

Nu kijken of de nieuwe brede coalitie van ontevredenen het gaat houden. Het leek Mus het minst voor de hand liggende samenwerkingsverband met mogelijk 5 wethouders gezien de gretige ijdelheid van de gemiddelde politieke partij: een wethouder leveren, dicht bij het vuur zitten en wat doet de politiek voor mij. De Mus raadt de huidige formateur van de nieuwe coalitie, de heer Mentink van de VVD, dan ook aan, let u vooral op mevrouw Roggeveen van de PvdA. Ze wil dolgraag wethouder worden. Dat levert, als ze het vier jaar volhoudt, een leuk speldegeldje aan pensioen op. Ze lonkte al zo opzichtig naar de WP de laatste tijd.

In mijn vorig stukje noemde Mus het oude Gemeentebelangen een partij met wie je nog eens kon lachen. En zie, Gemeentebelangen als lachende tweede in de nieuwe coalitie. Want al haakt de PvdA af, met 8 tegen 7 kan een coalitie het ook jaren volhouden (qed).
En wat het nieuwe beleid betreft? Dat zal niet veel afwijken van het oude. In het politieke Westvoorne is er niets nieuws onder de zon. En mocht het anders worden. De Mus zal er graag over berichten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *