BenW van Westvoorne houdt nog duurdere sportzaal in Tinte geheim

Soms moet een mens wonderlijke wegen bewandelen om door te dringen tot de geheime operaties van het gemeentebestuur van Westvoorne. Daarvoor moest de Mus dit keer naar de rechtbank in Rotterdam. Daar diende haar zaak tegen de sportzaal in Tinte, zo lelijk dat je die loods op een bedrijventerrein nog niet zou willen hebben. Tot de stomme verbazing van Mus betoogde de vertegenwoordigster van BenW in de rechtzaal dat BenW de loods prachtig vonden en zelfs een extra krediet beschikbaar hadden gesteld, bovenop 600.000 euro’s die het zaakje eerder zou kosten. De besluitvorming in de gemeenteraad vond op last van BenW plaats achter gesloten deuren. Kennelijk om dit geval van smijten met gemeenschapsgeld buiten de publiciteit te houden zo vlak voor de verkiezingen. Alles uiteraard ter meerdere eer en glorie van de Partij Westvoorne en haar aanhangwagen IBW, want kijk geacht publiek hoe goed wij voor die arme stumpers in Tinte zijn.
De oppositiepartijen zijn door de geheimhoudingsplicht monddood gemaakt. Mus kan dus niet onthullen om hoeveel geld het nu weer gaat.

Het is uiteraard schandalig zoveel geld uit te geven voor een volstrekt overbodige sportvoorziening voor een sportvereniging waarvan de meeste leden bejaard zijn of zelfs niet in Tinte wonen, maar in Hellevoetsluis bijvoorbeeld. Het is volstrekt belachelijk een loods te plaatsen waarin bijeenkomsten voor 300 mensen – dat is meer dan de bevolking van Tinte/dorp – kunnen genieten van… ja waarvan eigenlijk. Wat zijn BenW eigenlijk met Tinte van plan?

Weet u overigens hoe de tekorten op de exploitatie van de 3M’s, te weten de Merel, de Man en de Meander worden gefinancierd? Nou gewoon, uit gelden bestemd voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Daar komen dus straks de exploitatiekosten van de Tintse loods nog eens boven op. Nu weten de lezers waarom opa en oma de traplift niet gefinancierd kregen en maar moesten gaan slapen in de voorkamer beneden in plaats van in het vertrouwde bedje boven.
En hoe de Mus dat nou weer weet? Nou gewoon, uit een raadsbesluit van 10 mei 2016 dat ter verdediging van de bouw van de sportloods in Tinte naar de rechtbank was gestuurd. Vandaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *