Feestgedruis in Rockanje sur Mer. Zet uw feestneus op en neemt allen een mirliton mee

Het was in die dagen dat Ahmed Aboutaleb pas burgemeester van Rotterdam was en dat tijdens een strandfeest in Hoek van Holland de politie een jonge feestvierder dood schoot nadat door drank en oorverdovende muzak de zaak volstrekt uit de hand was gelopen. Er bleken onvoldoende veiligheidsmaatregelen te zijn genomen. Dit werd Aboutaleb als verantwoordelijk portefeuillehouder door de gemeenteraad van Rotterdam zwaar aangerekend. Hij heeft moeten vechten voor zijn positie. Aboutaleb had zich wel degelijk laten adviseren over de feestelijkheden en zijn adviseur openbare veiligheid, het toenmalige CDA-raadslid A. Littooij in de raad van Westvoorne, had hem gezegd dat het allemaal prima kon.

Littooij, met in het achterhoofd ongetwijfeld de bruiloft van Kanaän, was zelf niet vies van luidruchtige feestjes. Hij was o.a. een vurig pleitbezorger van een boulevard door het gemeentelijk duingebied van het 1ste Slag naar het 2de Slag.
Het feestje in Hoek van Holland is Littooij lelijk opgebroken. Aboutaleb kon hem niet meer zien en hij werd weggepromoveerd naar de Veiligheidsregio Rijnmond (VVR) als corporate executive officer. Met Hoek van Holland in het achterhoofd moet hij hebben gedacht dat hij zijn verdere carrière-perspectieven niet langer in de waagschaal wilde leggen voor strandfeestjes.
Namens de VRR eist hij dan ook voldoende veiligheidsmaatregelen zodat de ordehandhavers bij calamiteiten voldoende aan- en afvoerwegen hebben om zich veilig uit de voeten te kunnen maken. Want dat was de makke in Hoek van Holland, de politie werd het duin gedreven door bezopen feestgangers met kapot geslagen flessen in de handen en voelde zich terecht bedreigd.

Onder druk van de VRR moet onze feestneus-burgemeester P. de Jong wel met maatregelen komen om de arme strandtenthouders in Rockanje het brood niet uit de mond te stoten. Er moeten brede doorgangen naar het strand komen, de strandpleinen worden keerlussen zodat onze prinsemarij zich snel kan terugtrekken als het dronken feestvolk uit de strandtenten oprukt.
In het voorstel “verbreding strandopgangen” gewaagt de burgemeester ook van calamiteiten in verband met alcohol. Hij kent het gevaar dus. Maar ach, die arme strandtentexploitanten die alleen in leven kunnen blijven als ze het jaarrond rotzooi mogen trappen in een Natura 2000 gebied. Dus mag de raad een krediet van € 72.000 voteren om de exploitanten voor armoede te behoeden.

De Mus heeft een veel beter idee. Strandtenten ‘s winters weer dicht. Geen dolle commerciële feesten meer op het strand, schaf meteen 4wheeldrive wedstrijden ook maar af en doe als verantwoordelijk gemeente wat je doen moet: zorg eens een beetje voor Voorne’s Duin in plaats van het uit te buiten.
Waar blijft Natuurmonumenten eigenlijk, die hebben de servituten om het tegen te houden.

Enfin, de behandeling van dit drama aanstaande dinsdag 7 maart in dit theater, gemeentehuis Rockanje, aanvang 8 uur.
Zet uw feestneus op en neemt allen een mirliton mee.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *