Wethouder Van der Mey zwemt in het geld en rijdt nu Porsche

Toen de Westvoornse wethouder Van der Mey vorige week in het Algemeen Dagblad figureerde als redder van multicultureel centrum Tintestein herkende ik hem niet ineensop de foto. Van der Mey pleegt zich namelijk in het openbaar te vertonen met zijn bril op zijn gepommadeerde kapsel. Die bril ontbrak en Nieuwsmus weet nu waarom. De heer Van der Mey rijdt sinds kort Porsche en waarschijnlijk is zijn bril bij de sportieve rit naar Tinte verloren geraakt. Naast zijn snelle wagentje kan Van der Mey zich best een nieuwe bril veroorloven, want hij verdiende de laatste 13 maanden goed. Zo heeft hij een voltijds aanstelling als wethouder en daar bovenop krijgt hij van de gemeente Lisse nog 20% van zijn salaris als adjunct-gemeentesecretaris toegeschoven, plus de terugkeergarantie natuurlijk. U begrijpt, zo’n belangrijk man heeft een snelle wagen nodig om twee heren te dienen. Nog een wonder dat het geen Maserati is geworden die de directeur van een Amsterdamse woningcorporatie passend voor zichzelf vond.

De nieuwe wethouder Pameela Blok doet haar nieuwe baantje ook niet voor niets. Ook zij treedt aan als voltijds wethouder tegen 100% van de wethouderswedde. Of ze het kan is een tweede. De berichten uit het Rozenburgse luiden niet onverdeeld gunstig. Intussen is de gemeenschap een lieve som geld kwijt aan twee voltijdswethouders plus de wachtgelden van de twee wethouders Van Rij en Mulder die na een jaar – waarom eigenlijk – aan de kant werden gezet.

Weet de lezer nog dat de Partij Westvoorne er op stond om goed op de kleintjes te passen? Terecht, het gaat om geld dat door de gemeenschap wordt opgebracht. Is de Partij Westvoorne ongemerkt in de klauwen van geldwolven geraakt? Iedereen kon toetreden tot de club en zat, als hij goed gebekt was, meteen hoog te paard. Waaruit de screening van de raadsleden en de kandidaatwethouders bestond? Nieuwmus weet het niet. Volgens mij was je al een prima vent als je maar nooit “ik heeft” zei, want daar had het echtpaar Van Blom/Huisman een bloedhekel aan.

2 Responses to Wethouder Van der Mey zwemt in het geld en rijdt nu Porsche

 1. Joke Nijman-Compter says:

  Ik ben het geheel met Nieuwsmus eens. Onze wethouder van der Meij kenmerkt zich door: de bril op het hoofd en handen in de zakken. Wordt het niet eens tijd dat de bril op de neus gaat en de handen uit de mouwen gestoken worden? Screening van de raadsleden, daar doet mevrouw van Blom niet aan. Antecedenten onderzoek is niet gewenst. Volop kansen voor luitjes die zich een weg naar boven liegen.

  En dan verschijnt mevr Paméla Blok van boven de Waterweg nadat kandidaten vanuit Westvoorne bedankt hadden voor de twijfelachtige eer.
  Zoals Paméla Blok zich nu in het openbaar presenteert laat zich het best omschrijven als “veel getwitter, weinig wol”. Met Bert van der Meij vormt zij een geinig setje.

  Joke Nijman Compter.

 2. Edzes says:

  Hear, hear.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *