Animositeit in de Westvoornse politiek

Grappig dat de animositeit tussen de Partij Westvoorne (PW)en Gemeentebelangen Westvoorne (GBW) al zichtbaar wordt vóór de nieuwe wethouder Pameela Blok uit Rotterdam is geïnstalleerd. Een paar weken geleden kreeg Nieuwsmus op Twitter nog een selfie van wethouder Van der Meij in innige omhelzing met mevrouw Blok. Je zag hem denken: deze vangst kan ik hebben, dat vrouwtje heb ik als ambtenaar te Rozenburg aardig om de tuin kunnen leiden. Het is alsof GBW het voorvoelt. GBW maakte zich op de eigen site onmiddellijk meester van het multifunctionele centrum Tintestein als speerpunt van beleid. Dat liet wethouder Van der Mey niet op zich zitten. Hij liet zich over hetzelfde onderwerp interviewen door het Algemeen Dagblad. Niet dat hij iets nieuws vertelde. Hij kwam niet verder dan het gedateerde verhaal uit februari van dit jaar. Niets nieuws aan de horizon dus. Het plan zit nog steeds vast op de financiering. Daar kunnen die twee monumentale woningen op de plaats van De Odiaan niets aan veranderen. Van der Mey denkt graag pompeus.

Goed, donderdagavond dus de installatie van mevrouw Blok als wethouder. De vraag is: voor hoe lang? GBW kent zijn eigen onbetrouwbaarheid inzake de houdbaarheid van een politieke coalitie en heeft inmiddels diezelfde onbetrouwbaarheid getraceerd bij zijn nieuwe partner PW. Mevrouw Blok heeft groot gelijk dat ze lekker in Rotterdamse wijk Rozenburg blijft wonen. Niet voor nog een jaartje. Als we de brief van GBW aan de raad goed interpreteren, gewoon voor de hele zittingsperiode. Zal dat nog gedonder geven bij de oppositie? Het is in ieder geval een teken van zwakte dat GBW in de eigen gelederen geen wethouder kon vinden die voldeed aan de eisen van de PW. En mevrouw Blok? Ach, een wethouderschap is een betere uitgangspositie bij een sollicitatie naar een burgemeesterspost dan vanuit het voorzitterschap van een gebiedscommissie. Grote betrokkenheid bij de gemeente Westvoorne kan mevrouw Blok niet worden aangewreven.
Enfin, donderdagavond zit Nieuwsmus voor de treurbuis.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *