Kinnesinne

Er valt Nieuwsmus iets op. Sinds de déconfiture van het Partij Westvoorne-raadslid Jeroen Noordermeer die illegaal gelegenheid gaf aan een boksschool in zijn bedrijfsgebouw, begint het college van BenW in Westvoorne handhavingstrajecten tegen wat heet illegale bouwsels als daar zijn woningen, appartementen, keukens in woningen, niet afgedekte afvalhopen. Let maar op, lees de collegenotulen er maar op na. Het lijkt er op dat de PW-wethouder Van der Meij een waar schrikbewind voert tegen, ja tegen wie eigenlijk? Tegen aanhangers van de nieuwe oppositiepartijen VVD en D66?
Westvoorne heeft al eerder zo’n handhavingsgolf gekend. Toen ging het voornamelijk tegen mensen die al een mensenleven in een caravan woonden. Nu gaat het tegen illegale ‘bed and breakfasts’. U weet wel, komt ’s avonds een vermoeide fietser bij u aan de deur die tegen betaling bij u mag slapen en ’s morgens een slap afbakbroodje met een eitje als ontbijt krijgt, om daarna weer verder te fietsen. En weet u wat volgens de wethouder nu het ergste is aan die bed and breakfasts? Er zit een keuken bij de slaapkamer en dat nu is ten strengste verboden. Ja, want dan kon het wel eens een tweede woning worden en Westvoorne heeft al te veel woningen gezien de onverkoopbaarheid van vele woningen.
Maar, zegt u dan, het is toch nieuw beleid dat iedereen die dat wil een paar van die overnachtingsplekken op zijn grond mag neerzetten. Juist van wethouder Van der Meij, verklaard voorstander van het slapen in Pipowagens. En wat zit er in een Pipowagen? Een keukenblokje. De oudjes onder ons weten nog wel hoe Pipo de clown en zijn Mammaloe dikwijls ”een bakkie gingen doen” in de Pipowagen waarmee het stel door het land trok. En nu mag er in Westvoorne niets eens een keukenblokje meer in. Je reinste geschiedsvervalsing.

Weet u wat het is? Wethouder Van der Meij houdt niet van koken. Hij doet liever zijn maal met verschroeid slachtafval van de barbecue, zoals hij deze week in het Algemeen Dagblad liet weten.
Toch mag Van der Meij wel oppassen met die voorkeur voor barbecues. Je hebt tegenwoordig barbecue-installaties die veel weg hebben van rijdende keukens met gasaansluiting of op elektrisch, koelkastje er in voor koud bier enz. enz. Zet je zo’n apparaat toch naast je bed and breakfasts. Kan Van der Meij je niks doen toch? Of begint ie dan weer te jammeren over de bouwvoorschriften?

Nieuwsmus gaat het eens uitproberen. Vijf caravans op eigen terrein. Rietmatje er over voor het zicht van boven. Chemisch toiletje erin, barbecuetje ernaast, eigen opgang vanaf de openbare weg, ver genoeg van de buren. Wie doet Nieuwsmus wat? De wethouder natuurlijk, vast in strijd met de bouwvoorschriften.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *