Ouderen als proefkonijnen

Waarvoor dienen oudjes eigenlijk, wat is hun economisch nut in deze wereld die van aandelenkoersen en winst maken aan elkaar hangt kennelijk. Hebben oudjes nog enige waarde? Nou, ze kunnen mooi dienen als proefkonijnen voor de medische instandhouding van de jonge generatie. De jonge generatie is belangrijk immers, ze is de toekomst. Jonge mensen zijn de toekomst van de familie, van de innovatie, de kans om deel te nemen aan oorlogen, het vaderland te dienen of het continent of de wereldvrede en om bij te dragen aan de pensioenfondsen of de aflossing van de miljardenschulden van de banken. Daartoe dient ten behoeve van de wetenschap het lichaam in stand te worden gehouden en voor ouderen en vooral die van hoge leeftijd is hierbij een dankbare taak weggelegd. Ze kunnen de wetenschap hiervoor stap voor stap vooruit te brengen en medische behandelingen daardoor verbeteren.

Dat is ook nodig want in onze moderne tijden duiken steeds steeds meer problemen op die de gezondheid van de jongeren bedreigen. Ach, als een oudje een hoestje produceert nemen ze een dropje, dat helpt maar als een jongere een stevige hoestbui produceert denken we aan luchtverontreiniging, uitstoot van CO2 langs de wegen waar we van de minister 130 km mogen rijden, coma-zuipen in de moderne oorden van vermaak, slaapstoornissen van het lawaai van de honderden wieken van de windmolenparken van Diederik. En niet te vergeten het probleem van de doofheid tengevolge van de hard rock in de disco’s en strand- en tentfeesten. Daar moeten medische oplossingen voor worden gevonden, is dat geen prachtig economisch nut van oudjes?

Kost wel veel geld ten behoeve van de jongeren. Maar ouderen zijn solidair , per slot van rekening geloven ze in de generatie die na hen komt. De vertegenwoordiger van die generatie, Sywert van Lienden van G500 gaat er over nadenken.

Tijl Uylen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *