Statussymbool

Nieuwste statussymbooltje in het modern vormgegeven huis is het urinoirtje. Het is te beschouwen als een extra toevoeging aan de ruim bemeten w.c. in woningen van heren van standing zoals bonus-graaiers , verdieners van boven de Balkenende-norm en directeuren van ziekenhuizen of woningcorporaties. . Natuurlijk beschikken zij al over een tweede w.c., ingericht volgens de eisen des tijds maar aan een urinoirtje mankeert het gewoonlijk. Vooruitstrevende goed- gesitueerden die de nieuwe trends snel aanvoelen wijzen al met trots op de aanwezigheid van een urinoirtje in hun sanitaire appartementen. Ze kunnen met een gerust hart hun hygiënische aanwinst tonen want een urinoirtje is milieu-vriendelijk, duurzaam dus en ook nog innovatief. Er is maar een minieme hoeveelheid water nodig om het herenplasje – dames kunnen helaas niet deelnemen aan dit propere gebeuren- door te spoelen en bovendien wordt er geen bril zoals op de gewone w.c. nagespat als na een rijke lunch de lozing van de af te voeren resten wat onzeker geschiedt.
Nog milieu-vriendelijker is uiteraard het gebruik van de tuin voor het plegen van een plasje, de uitlaatklep in de rose-garden. In de tuin kan een apart en goed beschut worden ingericht als plasplaats . Het ecologische voordeel is de kans dat er brave Hendrikjes gaan groeien. Een zeldzaam plantje dat groeit op plaatsen waar veel wordt geplast. Brave Hendrikjes ziet men weinig in Nederland behalve dan in Limburg waar bij café’s met veel bierdrinkers het plantje rijkelijk wordt waargenomen. Als we door het vestigen van plasplaatsjes in tuinen ook boven de grote rivieren de groei van de Hendrikjes kunnen bevorderen dienen we de natuur en hoeft het plantje niet in t de lijst van beschermde soorten te worden opgenomen Met inventiviteit kunnen wij allen nog veel bereiken op het gebied van milieu en duurzaamheid.

Tijl Uylen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *