Slapen bij het journaal

Rustig en ongestoord slapen is er in deze huidige wereld niet bij. Ooit was er in Nederland een Wet Geluidshinder, daarvan resteren nog schermen langs de snelwegen . Maar nu de auto’s 130 km mogen razen helpen die niet meer. En de overheid is de Wet Geluidshinder vergeten denk ik of heeft stiekem de Crisis- en Herstelwet toegepast Je moet een tegengeluid geven zeggen deskundigen Ik doe dat met het TV-journaal van 8 uur ‘s avonds. Dan ga ik onderuit in mijn gemakkelijke stoel en kijk. En luister. Langzaamaan dommel ik in slaap bij de eentonige stem van de presentator of trice uiteraard en bij dezelfde beelden van altijd , wereldleed, sport en politiek waarbij de deskundige commentator van het journaal nog eens navertelt wat we als gewoon nieuws al hebben vernomen. Mijn oogleden zijn inmiddels langzaam over de pupillen gezakt, ik val in slaap en snurk een beetje. Als ik dat niet zou doen zou niemand merken dat ik in slaap was gevallen want ik zit met mijn rug naar mijn huisgenoten, die kijken dus liever naar het beeld dan naar mijn rug. . Meestal zit alleen mijn lieve vrouw in de kamer en die vond het gesnurk hinderlijk. “Word toch wakker”, zei ze knorrig, “straks slaap je niet als je in bed ligt.” Jaren is dat zo gegaan tot lieve vrouw zelf ook slaperig werd als het journaal begon. Zachtjes snurken we nu samen. Als u moeilijk de slaap kun vatten kunnen mijn vrouw en ik u van harte aanbevelen om naar het journaal te kijken. Een uitstekend slaapmiddel, beter dan welke pil dan ook.

Tijl Uylen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *