Korte berichten 3

(Regionieuws Westvoorne)

• Evenals ‘nieuwsmus’ breidt de gemeente pagina uit in diversiteit. Om de week mogen de gemeenteraadsleden hun zegje doen. Geheel in stijl van ‘eigen volk eerst’ mag de VVD (grootste partij in de coalitie) fractievoorzitter van de VVD Ruud Dukker zijn zegje doen. Wat zegt hij? Niet veel. Hij wil met u praten via zijn 06 nummer. Moet u hem toch eens vragen hoe het zit met al die planschade uitkeringen die in het verleden door loslippigheid van de VVD zijn veroorzaakt. Daar kun je heel wat restaurantjes en terrasjes op het dorpsplein in Rockanje mee subsidiëren.
Raar eigenlijk dat je niet met fractievoorzitter van de grootste partij begint. Die is zeker nog persona non grata vanwege die ☺€ 23.000 voor het BING onderzoek naar de handel en wandel van het college.

• Geen column van wethouder Klok op de gemeentepagina. Zou hij geschrokken zijn van zijn loftuitingen op de blanke top der duinen? Beginnen er mensen te zingen als ze hem zien mountainbiken? Ach, ieder zijn “heug” zou de burgemeester zeggen. Je moet columns ook niet tegen heug en meug hoeven te schrijven.

• Wist u al dat de Disco N57 in Hellevoetsluis niet doorgaat? De provincie heeft het afgekeurd. Eerder heeft de provincie het Glastuinbouwintensiveringsgebied in Tinte afgekeurd wegens het ontbreken van een exploitatieplan. Dat was volgens de gemeente niet nodig. Wat wil je met een regiment tuinders in het college en de raad.
In een exploitatieplan worden de kosten vastgelegd die glastuinders moeten betalen als ze willen uitbreiden. Daar valt dan niet meer over te onderhandelen. En zoiets willen de heren niet. Da’s logisch hè.

.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *