Korte berichten 2

Bij de planschade uitkering aan Hortweg 4 zit het toch iets anders in elkaar. Eigenlijk veel gekker. Er wordt € 192.843 uitgekeerd, aanmerkelijk minder dus dan de € 470.513 die door de Raad van State waren toegewezen. BenW van Westvoorne beschikken echter anders. Het resterende deel van de toegewezen planschade wordt uitgekeerd in natura. Dat wil zeggen, er komt een “profijtelijke bestemmingsplan wijziging (van agrarisch naar wonen). Moeten de belanghebbenden blij mee zijn? De suggestie is dat bij verkoop huis en grond meer zullen opbrengen. Of dat in het huidige tijdsbestek ook zo zal uitpakken, valt te bezien. In ieder geval wordt de onroerend zaak belasting hoger.
De gemeente gaat met deze handelwijze in tegen de uitspraak van de Raad van State, de hoogste rechter dus. Maar zo betoogt de Sector Middelen van de gemeente, de reserves laten dergelijke hoge uitkeringen niet toe gezien de mogelijke verzoeken om planschade die nog kunnen volgen. Die vrees van de gemeente is terecht (zie Korte Berichten 1
Gezien de directe verantwoordelijkheid van de VVD voor de hoge planschade uitkeringen als gevolg van loslippigheid een fractievoorzitter van die partij opnieuw de vraag wanneer de VVD zijn verantwoordelijkheid neemt, in plaats van andere partijen bij voortduring te beschuldigen van geldverspilling.

H.A. Edzes-van Loon.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *