Arbeidsmigranten ophokken in het buitengebied van Westvoorne? De gemeenteraad heeft nog geen nee gezegd

Arbeidsmigranten ophokken in het buitengebied van Westvoorne? De gemeenteraad heeft nog geen “nee” gezegd.

Dezer dagen keek de Mus weer eens naar een commissievergadering van de commissie Grondgebied. Digitaal met talking heads zodat de onderlinge communicatie miniem bleef. De Mus keek omdat er een onderwerp aan de orde kon komen dat haar zeer bezig houdt, de huisvesting van arbeidsmigranten, door de LTO al opgeschaald tot “onze internationale medewerkers”. Dat er aan de verbetering van huisvesting van die medewerkers wordt gewerkt is hoog tijd. De Tweede Kamer heeft opdracht gegeven aan de de werkgroep Roemers om tot een werkbare oplossing te komen. Eén van de uitkomsten uit het advies dat Roemers c.s. aan de Tweede Kamer mee gaf was “haal de zeggenschap over die huisvesting uit handen van de glastuinders en de aspergetelers”. Dit om de onafhankelijkheid van arbeidsmigranten van hun werkgevers te verbeteren. Ieder die in de buurt van bijvoorbeeld een kassengebied woont kent de voorbeelden van ontslagen arbeidsmigranten die door hun tijdelijke werkgever uit hun huisvesting worden gezet na ontslag en dikwijls als ontheemden in de berm van de weg zitten te wachten tot het iemand belieft om ze verder te transporteren. Kort na de indiening van het advies Roemers trad het kabinet af en de Kamer besloot het onderwerp controversiëel te verklaren in afwachting van een nieuw kabinet. Dat duurde zo lang dat het kennelijk hete hangijzer uit de politieke belangstelling is verdwenen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *