Booster

Booster

Geboosterd en wel zit de Mus naast de EHBO op een stoel met het opschrift ”niet gaan zitten” te wachten tot zij weer naar huis mag. Het gewoel overziend mijmertt de Mus: eigenlijk een perfect middel om de besmetting met Omikron flink te laten oplopen. Want locatie afgedankte sporthal De Eendracht in Hellevoetsluis waarvan de ventilatiesysteem vast niet meer up to date is, stoeten mensen die langs elkaar heen lopen door dezelfde in- uitgang. Geen wonder eigenlijk dat het RIVM een soort ramp afkondigt. Allemaal weer in de lock down met als enig divertissement die sporthal dus.
Waar gaan al wachtend je gedachten heen. Naar het laatste oordeel bijvoorbeeld. Poortwachters genoeg, herkenbaar aan een oranje hesje. Rijen loketten waar je je met je bewijzen van goed gedrag moet melden alvorens je de heilige booster in ontvangst mag nemen…. Dan pieker je: hoe zou het eigenlijk gaan in het hiernamaals, als dat al zou bestaan. De oude Petrus die naar overlevering aan de poort staat en je aardse gedragingen weegt. Dat kan die oude man toch niet aan, al die pandemische doden ter wereld er van uitgaand dat er maar één hiernamaals bestaat.
Min of meer zittend in het vagevuur verder mijmerend ziet Mus het voor zich: de enorme hemelse sporthal, met zwarte linten afgezette paden met op de afslagen naar de loketten, hulpengelen in oranje hesjes waar de vleugels uitsteken en dan eindelijk de redding en dan…. U kunt gaan mevrouw. Wat een afgang. Door de poort weer naar buiten. Langs de lange rij wachtenden naar de auto en geboosterd naar huis.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *