Westvoorne handelt in strijd met privacy wetgeving

Dezer dagen belde de Mus met de gemeente Westvoorne om de stukken van het Polenhotel in oprichting op te vragen. Geen reactie. Wat bleek? Er zijn nog helemaal geen stukken, geen aanvraag, geen verslagen van onderzoeken, niets, niente, nada. De gemeente schijnt het druk te hebben en laat het geven van voorlichting over het Polenhotel over aan de uitbater die er uiteraard alle belang bij heeft om zijn plannen zo rooskleurig mogelijk voor te stellen. Wel op 6 januari een gemeentelijke aankondiging verder mag de heer v.d. Kaaij het opknappen en dat doet hij met verve. Zich verschuilend achter COVID 19 vraagt hij de namen en adressen op van diegenen die vragen, bezwaren of opmerkingen hebben. Wel voor 22 februari, want dan kan hij er voor zorgen dat alles in orde komt. Dat is dan mooi, want Tinte en omgeving wil geen hotel waarin mensen in containers worden opgehokt. Klaar dus. We mogen hopen dat de gemeente de negatieve reacties op het plan ter harte neemt en een dikke streep door de plannen van V.d Kaaij haalt. Zaak gesloten.

Maar zo wel niet gaan. Onze bestuurders kijken de glastuinders naar de ogen. Zozeer zelfs dat ze handelen in strijd met de privacy wetgeving. Wie wel eens een reactie geeft op een gemeentelijk plan ziet later in de gemeentelijke stukken dat hij een nummer heeft gekregen waaronder de gemeente een samenvatting geeft van eventuele bezwaren. Zo hoort het. De gemeente mag een particulier persoon geen data laten inzamelen van eventuele bezwaarden zoals nu dreigt te gebeuren. Er zijn inwoners van Tinte die de posters tegen het Polenhotel niet eens durven ophangen uit angst dat de Tinte militie bij hen de boel komt verbouwen. Want zo gaat dat weer wel in een hechte gemeenschap.

De Mus raadt iedereen aan die moeite heeft met het Polenhotel een reactie meteen te richten aan burgemeester en wethouders van Westvoorne. Daar horen ze thuis. Dan weet het college van BenW meteen hoe de vlag er voor staat.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *