Tranen bij een afscheid als wethouder

Het is me wat, tranen bij het ontslag van een wethouder in Westvoorne. Wat kan er voor dramatisch zijn gebeurd? Volgens de overgrote meerderheid van de gemeenteraad en de burgemeester moet het een storm in een glas water zijn geweest, Iedereen hield van haar, behalve haar eigen VVD-fractie. Er waren fricties geweest over sommige dossiers, zei de VVD. En dat zou best kunnen, want mevrouw Roza voerde voornamelijk het beleid uit zoals dat in de vorige raadsperiode door de Partij Westvoorne was uitgezet. En een politieke partij die zichzelf respecteert wil ook wel wat van de eigen ideeën gerealiseerd zien en dat ontbrak er aan. Vandaar. De Mus is meer dan benieuwd met welke nieuwe wethouder de VVD nu zal komen. Een oudgediende? Het lijkt Mus meer dan nodig dan dat het college bed eens flink wordt opgeschud. Datzelfde geldt trouwens voor de raad. Een van de raadsleden merkte in de afscheidsraadsvergadering op dat de pers eindelijk weer belangstelling kreeg van de pers omdat de raad in de nieuwe raadsperiode het nagenoeg altijd met elkaar eens was, of zoiets. Het was ook inderdaad de dood in de pot.

Als een wethouder zo geliefd is bij de overgrote meerderheid van de raad dan kan ze gewoon blijven zitten. Nergens in de gemeentewet is te vinden dat een wethouder moet opstappen als ze steun van de eigen partij kwijt is. Emma van Blom – naar de mening van Mus de enige machiavelliaanse politica in de raad en de enige die er toe doet = probeerde nog de zaak op scherp te zetten. Zo wilde ze van de VVD weten op welke dossiers hun wethouder had gefaald. De VVD voelde zich niet aangesproken. De rest van de raad deed er, behoudens wat complimentjes over de volmaaktheid van de scheidende wethouder, het zwijgen toe.
In dezelfde raadsvergadering werd ook een nieuw raadslid benoemd. Eric Mulder, voormalig wethouder van D66 keert terug. Zal hij wat reuring brengen? En is het een opstapje naar de vervanging van D66 wethouder Liesbeth van de Pol? De Mus zou het geen slecht idee vinden. Alleen moet Mulder wel beloven dat hij zich als wethouder nooit meer zal laten omkopen door het Havenbedrijf Rotterdam. Wat heeft die acht ton, die in beheer bleef bij het Havenbedrijf zelve, de gemeente Westvoorne eigenlijk meer opgeleverd dan een waterspeeltuin met blauwalg aan het Oostvoornse Meer?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *