oranje bak

Het is gelukt. De Mus heeft na ettelijke telefoontjes een hbtb, nee een pbob, nee pmd bak bemachtigd. En dat terwijl bij iedere Westvoornaar de nieuwe vuilnisbakken als vanzelf de schuurtjes werden binnen gepropt. Maar bij Mus kwam eind april de oranje niet aan, eind mei niet, juni niet, july niet. Begin augustus een gemeentelijk schrijven: 29 augustus zou de dag worden. En inderdaad zag Mus in de officiële dorpskern van Tinte enige reuring. Ha, eindelijk zou ook Mus een eigen complete afvalscheidingsinstallatie bekomen. Helaas. Maar even gebeld met de servicebalie ten gemeentehuize. “Nog maar even afwachten, de dag was nog niet om”. Maandag maar weer eens gebeld. De gemeente zou contact opnemen met de leverancier en Mus moest maar niet schrikken want het was een buitenlander die vanuit het buitenland zou telefoneren. En inderdaad, een Vlaamse dame sprak mij later op de dag van verre toe: “De oranje bak was niet geleverd omdat de Mus onvindbaar was. Maar geen nood, de Vlaamse dame had mij gegoogled en de Mus bleek echt te bestaan. Zo ziet de lezer maar, we hebben een nieuwe god die vanaf een wolk op ons neer kijkt en zijn naam begint ook met een “G”. En hij zorgt er voor dat recht gedaan wordt aan mijn bestaan, eindelijk een zwarte bak met een oranje deksel. Nu nog de vulling bij elkaar sparen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *