“Regeeren is een moeielijke zaak” Open brief aan wethouder Roza.

Wat zijn de hedendaagse wethouders toch een beklagenswaardig wezens. Neem nou wethouder Marja Roza, vanuit het verre Hellevoetsluis gedropt in een boerengat als Rockanje en nu in haar prilheid geconfronteerd met een gerechtelijke vernietiging van de bouwvergunning voor een gymzaaltje in het kerkdorp Tinte. “Dat gaat ons € 25.000 extra kosten voor een nieuwe procedure”, zo jammerde mevrouw Roza op gezag van haar ambtenaren in het Algemeen Dagblad.
Maar mevrouw Roza toch. Heeft u als wethouder voor o.a. de ruimtelijke ordening van de gemeente Westvoorne nog nooit op de kaart van het bestemmingsplan “Landelijk Gebied Westvoorne” gekeken? Dan zou u, inzoemend op het oude schoolgebouwtje, hebben gezien dat op het gehele perceel de bestemming “maatschappelijke doeleinden” rust. Dus als u besluit en waarom zou u dat uit kostenoverwegingen niet doen, dat de gymzaal zonder enig probleem achter het schoolgebouw kan worden opgetrokken, dan kan dat zonder meer. Sterker nog, dan zou de gymzaal er al hebben kunnen staan met minder schade voor de omgeving en dan zou de boze overbuurvrouw geen poot hebben gehad om op te staan. Nog sterker, de boze overbuurvrouw zou zelfs niet hebben overwogen om in bezwaar te gaan, want zij kent de wet.

Dus ja, wie roept hier de extra kosten over zich af? Doet het ambtelijk apparaat van de gemeente Westvoorne dat niet zelf? En u gaat daar in mee door dat ambtelijk apparaat kritiekloos te volgen? Tja. In modern Nederlands “Besturen is een moeilijke taak”.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *