BenW van Westvoorne grijpen de macht. Aardappelschuur aan de Kade in Tinte wordt toch een woonhuis

Een vliegende kraai vangt altijd wat en een mus pikt overal een graantje mee, zo zeggen oude spreekwoorden. En omdat nieuwsmus een echte ouwe Mus is kan zij dat bevestigen. Op de laatste woensdag van januari was de Mus weer eens in de Rotterdamse rechtbank ten strijde getogen tegen de gemeente Westvoorne over de sportstal naast de kerk van Tinte. Daarover zal de Mus hangende de uitspraak geen mededelingen doen. Alleen schrok de Mus wel van de zegsman van de gemeente. Dat ging ongeveer zo: Als de gemeenteraad op het gebied van de ruimtelijke ordening een besluit over een voorstel neemt dat het college van BenW niet pruimt, dan zal het college om de raad heen gaan en via een speciale procedure het omstreden besluit toch ten uitvoer brengen. Dacht u net als Mus dat de gemeenteraad het hoogste gezag is in de gemeente? Nou dan hebben u en de Mus het mis. BenW gaan het doen.

Het zal de lezer verbazen maar het college beschouwt de tweede kern van Tinte langs de Kade en de Strypsedijk als bebouwde kom. De Mus heet u welkom in de nieuwe stedelijke omgeving van Tinte. Want wat is er gebeurd? Onder de voormalige wethouder Van der Meij van de Partij Westvoorne kreeg eigenaar/partijlid toestemming om de oude aardappelschuur langs de Kade te verheffen tot woonhuis, want de schuur lag in het lint en derhalve in de bebouwde kom. Daar ging op 3 januari 2019 de commissie GG (grondgebied) tot genoegen van Mus unaniem dwars voor liggen. De wethouder nam het voorstel terug. Einde verhaal zou je denken.
Nee, zei de juridisch vertegenwoordiger van de gemeente: “BenW gaan in een speciale procedure de raad passeren en hun voorstel toch ten uitvoer brengen. De eerste gevolgen van het nieuwe bestemmingsplan “Landelijk Gebied Westvoorne” dat al gekoppeld is aan de nieuwe Wet op de leefomging, die overigens pas in 2021 in werking treedt, werpen hun schaduwen vooruit.
In de gemeenten grijpen BenW de macht en de dompies in raad hebben het nakijken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *